קניות באינטרנט

חשוב לנקוט בצעדים כדי להגן על עצמך בעת קניות באינטרנט.

 

מהנוחות של רכישות בקצות אצבעותיך ומשלוח למחרת עד לקבלת מבצעים מעולים וקטלוג אינסופי של פריטים הניתנים לרכישה, קניות מקוונות רק גדלו בפופולריות. אמנם הזמינות המוגברת של קניות מקוונות נוחה, אך גם הופכת את הרמאים יותר לרמאים להונות קונים לשלם עבור סחורה שלא יקבלו או לקבל את המידע האישי שלהם לצורך רווח כספי. אז מה אתה יכול לעשות בקשר לזה?

 

נקט אמצעי אבטחה, חשוב על ההשלכות של פעולותיך באופן מקוון ותהנה מהנוחות הטכנולוגית בראש שקט בזמן שאתה קונה באינטרנט.

 

טיפים לקניות באינטרנט

חשוב לפני שאתה לוחץ: היזהר ממודעות שמעודדות משתמשים ללחוץ על קישורים. אם תקבל הצעה מפתה, אל תלחץ על הקישור. במקום זאת, היכנס ישירות לאתר החברה כדי לוודא שההצעה היא לגיטימית.

הכינו שיעורי בית: רמאים אוהבים להקים אתרי מסחר אלקטרוני מזויפים. לפני הרכישה, קרא ביקורות כדי לשמוע מה אחרים אומרים על הסוחר. בנוסף, חפש מיקום פיזי וכל מידע על שירות לקוחות. מומלץ גם להתקשר לסוחר כדי לאשר שהם לגיטימיים.

שקול את אפשרויות התשלום שלך: שימוש בכרטיס אשראי הוא הרבה יותר טוב מאשר שימוש בכרטיס חיוב; יש יותר הגנות צרכנים על כרטיסי אשראי אם משהו משתבש. לחלופין, תוכל להשתמש בשירות תשלומים של צד שלישי במקום בכרטיס האשראי שלך. ישנם שירותים רבים שבהם אתה יכול להשתמש כדי לשלם עבור רכישות – כמו Google Pay – מבלי למסור לסוחר את פרטי כרטיס האשראי שלך ישירות.

צפה במה שאתה נותן: היה ערני לסוגי המידע הנאספים להשלמת העסקה שלך. אם הסוחר מבקש יותר נתונים ממה שאתה מרגיש נוח לשתף, בטל את העסקה. עליך למלא רק את השדות הנדרשים בקופה ולא צריך לשמור את פרטי התשלום בפרופיל שלך. אם החשבון שומר אותו אוטומטית, לאחר הרכישה היכנס ומחק את פרטי התשלום המאוחסנים.

עקוב אחר הצהרות הבנק וכרטיסי האשראי שלך: הקפד לבדוק ברצף את חשבונותיך לגבי כל פעילות בלתי מורשית. ניהול רשומות טוב הולך יד ביד עם ניהול אבטחת הסייבר שלך. טיפ נוסף לניטור הפעילות הוא הגדרת התראות כך שאם נעשה שימוש בכרטיס האשראי שלכם, תקבלו אימייל או הודעת טקסט עם פרטי העסקה.

 

המאמר נכתב על ידי https://www.jemix.co.il/